Articol despre pescuit

“Departe de pescuitul „traditional”, pe care multi îl percep ca pe o forma de procurare a hranei sau ca pe un batrân plictisit ce fixeaza o pluta nemiscata, asteptând ore în sir sa traga pestele, pescuitul sportiv este un mod de viata, un mod extrem de eficient de relaxare.”
Deci glumeam.. desi, Denis a sugerat un articol despre acele cautari “cum sa agati un baiat?”, “cum sa agati o fata pe mess?” si altele de genul.
Intai marea mea nelamurire.. Ce e cu dorinta asta (in crestere) de a urma “retzete”? Cautam un model si il urmam pas cu pas. Dar asta nu implica originalitate, nu implica suflet, si nici macar minte. Oricine poate sa faca ce i se spune. Sau e mentalitatea oii in cautare de cioban? Si atunci unde e unicitatea pe care o trambitam atat? Nu exista drum prestabilit, inceteaza sa crezi ca altcineva poate sa aleaga in locul tau. Invata sa-ti asumi responsabilitatea pentru propria-ti realitate, chiar daca falsul consta in comoditate si e mai usor sa urmezi calea altcuiva, ca sa ai pe cine invinovati daca metoda esueaza. Jocul victimei e interesant, dar inutil. Alta data despre asta.
Jocurile seductiei..
Veti gasi zeci de articole despre cum, cat, cand cu o simpla cautare pe google sau prin reviste adolescentine. Si dupa doua pagini in care veti citi niste reguli de bun simt (adica nimic din ce nu stiati deja), in final vine fraza cu “dar fiecare situatie trebuie analizata individual”. Adica pana la urma ati ajuns de unde ati plecat.
Si singurul sfat viabil ramane: “fii tu” (”be yourself, coz life’s too short to be anyone else”).
Fiecare persoana reactioneaza diferit. Ce-mi place mie, s-ar putea sa nu-ti placa tie si asa mai departe. Nu poti sa stii ce se intampla, pana nu incerci.
Dar bineinteles, sunt acele.. generalitati.
Exemple (de bun simt):
Pentru baieti in ceea ce priveste fetele. (astept un baiat sa scrie pentru fete, in ceea ce priveste baietii)
Intai, aspectul fizic (sa crezi ca nu conteaza e la fel de superficial incat sa crezi ca e tot ce conteaza). Si aici, cel mai important e sa fii ingrijit. Acum, fara lac de unghii, rimel si alea alea. Ma refer la respectarea unor norme minime de igiena, sa te speli pe dinti, pe maini, pe fata : )), sa porti haine curate, calcate si asa mai departe. Nu cred ca e chiar o problema.
In al doilea rand, comportamentul. Aici bineinteles difera de la fata la fata. Dar majoritar, ne plac baietii politicosi, care ne alinta si-si petrec mult timp cu noi. De ce? Pentru ca avem nevoie de atentie : )))) Si 3/4 din noi, ne topim pentru un compliment sau o floare adusa o data pe an. Nu e nevoie de exagerari, o sa apreciem mai mult ceva mai rar, dar sincer. Si vom simti intotdeauna daca faceti ceva doar ca sa obtineti ceva. Instinct feminin : )))))) De altfel, majoritatea dintre noi, ne implicam emotional tare.. mai greu, dar si cand o facem. Nu inselati.. O sa va iertam, dar n-o sa uitam .. as spune niciodata, dar prefer sa ma abtin de la cuvantul asta.
In concluzie. Cum sa agati? Arunci momeala si astepti sa prinda pestele )) Mult succes.

Ce sa nu ratezi, intr-o vacanta in Turcia

O vacanta in Turcia este, in mod sigur, unul dintre punctele pe care fiecare om trebuie sa le bifeze pe lista experientelor pe care sa le aiba. De la diferentele culturale si pana la asemanarile care pot fi gasite si in obieciurile poporului nostru, turcii sunt un popor fascinant, care are multe de oferit si a carui vizitare hraneste spiritul intr-o foarte mare masura.
Astfel, primul lucru pe care nu trebuie sa il ratati, atunci cand va aflati intr-o vacanta in Turcia 2013, este sa incercati bucataria lor traditionala. Daca mancarurile precum rahatul, baclavaua sau kebabul sunt destul de populare printre romani, astfel incat nu este nevoie sa le cautati, trebuie, neaparat, sa gustati din sarailii sau hünkarbegendi, nume care inseamna „placerea sultanului”. Bucataria turceasca este una cu foarte multe feluri de mancaruri, asa ca alegeti sa va luati mesele de peste zi in restaurante cu specific, si incercati sa evitati cunoscutele lanturi, unde felurile servite sunt hamburgerii sau pizza. In mod sigur, va veti delecta papilele si veti avea o autentica experienta turceasca, Turcia fiind un adevarat paradis gurmand, multumita influentelor diferitelor culturi cu care a luat contact acest popor, de-a lungul timpului.
Tot pentru gurmanzi se recomanda si vizitarea Grand Bazaar, din Istanbul, unde veti gasi nu doar o varietate de condimente, care nu se gasesc pe piata romaneasca, dar si alte produse specifice turcesti. Cu peste 4.000 de magazine, Marele Bazar al Istanbulului, singurul amplasat pe doua continente, atrage, in fiecare an, peste 250.000 de turisti veniti pentru a cumpara diferite lucruri de aici.
Daca tot va aflati in vacanta in Turcia, poate ca ar fi cazul sa incercati si practicarea unuia dintre cele mai vechi obiceiuri ale lor, si anume sa mergeti la o baie turceasca. Aici va veti relaxa, atat spiritul cat si fizicul, si veti putea scapa de oboseala acumulata peste zi, dupa vizitarea atator obiective turistice. Mai apoi, puteti merge sa cinati la unul dintre restaurantele turcesti care prezinta si spectacole de dans, pentru a vedea cum arata un astfel de loc si a va bucura de atmosfera specifica. Tot aici veti descoperi si muzica turceasca originala si veti putea vedea si alte obiceiuri, in timp ce admirati viata obisnuita a localnicilor.
Orasul antic Laodicea este o destinatie neaparata a tuturor celor care se afla in vacanta n Turcia. Daca veti opta pentru un ghid experimentat, va veti bucura de unele dintre cele mai frumoase povesti si magini pe care le putet auzi in aceasta tara, ce nu va vor lasa sa va plictisiti nici macar o secunda. In ceea ce priveste relaxarea, Fethiye este un loc care, prn peisajul sau, indeamna la meditatie si eliberare spirituala, astfel incat este indicat pentru a va petrece ultimele zile din concediu.

Despre zambet

Macul cu lacrămi în ochi se uită spre soare cu zâmbet.
Eu, cand merg pe strada nu ascult muzica, nu citesc, nu imi urmaresc pasii. Mie imi place sa simt drumul pe care-l fac. Ascult zgomotele strazii, privesc oamenii, cladirile, “natura citadina”. Dar sa ne oprim la oameni. E usor de observat, ca umanitatea se “raceste”, diferentele dintre oameni se adancesc.. la fel si ignoranta. Si nimeni nu zambeste. De fapt, nici nu ne mai privim in ochi unii pe ceilalti. E o imensa pierdere de energie pozitiva. Fiecare e preocupat de grija “zilei de maine”. Guess what: “today is the day you worried about yesterday.. and all is fine”.
Acum, cum poti schimba asta? Pentru ca toti prezentam probleme, dar nici unul dintre noi nu ofera si solutii. Eu zic, ca un simplu zambet poate lumina ziua cuiva. Chiar daca e cineva pe care nu-l cunosti si care nu te cunoaste. Chiar daca e un suras timid sau un zambet din toata inima.
Sa va spun cate ceva despre zambet:  (ignorati modul de structurare in lista, defect mate info)
” 1.  Nu costă nimic şi valorează enorm.
2.  Îmbogăţeşte pe cine îl primeşte dar cel care îl oferă nu sărăceşte.
3.  Durează numai o clipă, dar efectele sale sunt de durata.
4.  Nimeni nu este atât de bogat încât să nu aibă nevoie de el.
5.  Nimeni nu este atât de sărac încât să nu-şi permită să-l ofere.
6. Aduce fericire tuturor şi pretutindeni.
7. Este semn şi simbol de prietenie, de bună voinţă şi sprijin pentru cei în deznădejde, odihnă pentru cei epuizaţi, rază de lumină pentru cei întristaţi, înviere pentru cei disperaţi.
8. Nu se cumpără şi nici nu se împrumută.
9. Nici o valută din lume nu poate plăti valoarea sa.
10. Nimeni nu are atâta nevoie de el ca acela care nu ştie să zâmbească. “
Deci zambiti, cat mai mult, cat mai des, intotdeauna din suflet. Nu toata lumea va va zambi inapoi. E okay, important e ca ati daruit. Si un cadou nu se face asteptand ceva inapoi.

Tu cat valorezi?

Pe cat de rece si absurda ar suna intrebarea din titlu, pe atat de reala este. Ne vindem principiile atunci cand vedem bani in fata ochilor. Uitam de moralitate, ne transformam si suntem in stare de orice. Pierdem umanul din noi si devenim niste marionete. De ce scriu postul asta? Pentru ca de multe ori mi-a fost dat sa cunosc astfel de oameni. Sau mai grav, sa vad oameni integri, oameni pe care ii admiram, cum deveneau papusi cu bale la gura in fata unui portofel burdusit. Sa fii obiectiv si sa vezi reactia patetica a unora atunci cand intra in discutie o anumita suma de bani, e un moment revelant si dezgustator in acelasi moment.
Se luam spre exemplu cel mai banal caz. Pitipoanca de mall si de club. In cazul ei lucrurile sunt la vedere. Tu arati verzisorii si ea se gudura pe langa tine si face ce vrei. Simplu nu? E ca un contract invizibil semnat dinainte. Atunci cand una din parti nu isi respecta angajamentele, contractul se sfarseste, urmand sa fie semnate altele noi. Mai simplu nici ca se poate. Partea tragica e reprezentata de efectul de turma. Sa mai intru in detalii? Mai bine nu, pentru ca e deja un subiect exagerat de discutat si tot degeaba.
Pe mine totusi ma uimesc mai mult faimoasele cazuri la romani cand vine vorba de gratuitati. Nu exista sarbatoare, nu exista pomana, nu exista mic gratuit care sa nu starneasca conflicte. Si e atat de .. atat de.. ca nici nu am cuvinte, cand vezi doua babe sau mai rau, doua cucoane care se bat pe un mic sau o sarma. Cand vezi oameni in toata firea care se bat pentru un abtipild, doar pentru ca era gratis.
In curand vom intra iar in campanie electorala. Vor oferi din nou, lumanari, galeti, cani de plastic, ulei sau zahar. Asta e valoarea alegatorilor? O lumanare la 1 leu pe care sa o aprinzi atunci cand iti taie lumina pentru neplata fiind ca aia de la buget o duc rau si sefu tau a facut disponibilizari. Da, l-ai votat pentru ca ti-a dat o lumanare moka. Tu salivai la ea ca e gratuita, iar cel care ti-a oferit-o, saliva si isi freca mainile gandindu-se la cat ii va intra in cont.
Poate ca intrebarea de la titlu ar trebui sa ne-o adresam cu totii. Poate asa am realiza ca valoram mult mai mult decat toti micii, sarmalele sau lumanarile din lume. Sa invatam sa ne respectam, ca in urma noastra va ramane doar integritatea si moralitatea care am dovedit-o de-a lungul timpului. Sa incetam sa nu ne mai vindem pentru 10 ron si nici sa mai acceptam sa ne fie spalat creierul de o hartie.
Banii sunt importanti, sunt absolut de acord, dar un om valoros nu are neaparat nevoie de ei.

P.s. Post scris la 4:30 dimineata. Nici ca se putea mai bine..

Nu e vina mea

In general nu verificam niciodata comentariile pe care Akismet le gasea ca fiind spamuri. Nici macar nu eram curioasa. In 4 luni cred ca m-am uitat o data. Azi, deoarce am primit reclamatii ca un comentariu se ratacise, am aruncat un ochi si acolo. Am gasit astfel si comentariul pierdut dar si multe altele, de bun simt.
Imi cer scuze pe aceasta cale celor care au comentat si nu si-au vazut comentariul aprobat. Nu a fost vina mea sau poate ca a fost, ca ar fi trebuit sa ma uit si la spam. In orice caz, multumesc tuturor pentru comentarii si de azi inainte am sa verific si ce este considerat spam.