Ce sa nu ratezi, intr-o vacanta in Turcia

O vacanta in Turcia este, in mod sigur, unul dintre punctele pe care fiecare om trebuie sa le bifeze pe lista experientelor pe care sa le aiba. De la diferentele culturale si pana la asemanarile care pot fi gasite si in obieciurile poporului nostru, turcii sunt un popor fascinant, care are multe de oferit si a carui vizitare hraneste spiritul intr-o foarte mare masura.
Astfel, primul lucru pe care nu trebuie sa il ratati, atunci cand va aflati intr-o vacanta in Turcia 2013, este sa incercati bucataria lor traditionala. Daca mancarurile precum rahatul, baclavaua sau kebabul sunt destul de populare printre romani, astfel incat nu este nevoie sa le cautati, trebuie, neaparat, sa gustati din sarailii sau hünkarbegendi, nume care inseamna „placerea sultanului”. Bucataria turceasca este una cu foarte multe feluri de mancaruri, asa ca alegeti sa va luati mesele de peste zi in restaurante cu specific, si incercati sa evitati cunoscutele lanturi, unde felurile servite sunt hamburgerii sau pizza. In mod sigur, va veti delecta papilele si veti avea o autentica experienta turceasca, Turcia fiind un adevarat paradis gurmand, multumita influentelor diferitelor culturi cu care a luat contact acest popor, de-a lungul timpului.
Tot pentru gurmanzi se recomanda si vizitarea Grand Bazaar, din Istanbul, unde veti gasi nu doar o varietate de condimente, care nu se gasesc pe piata romaneasca, dar si alte produse specifice turcesti. Cu peste 4.000 de magazine, Marele Bazar al Istanbulului, singurul amplasat pe doua continente, atrage, in fiecare an, peste 250.000 de turisti veniti pentru a cumpara diferite lucruri de aici.
Daca tot va aflati in vacanta in Turcia, poate ca ar fi cazul sa incercati si practicarea unuia dintre cele mai vechi obiceiuri ale lor, si anume sa mergeti la o baie turceasca. Aici va veti relaxa, atat spiritul cat si fizicul, si veti putea scapa de oboseala acumulata peste zi, dupa vizitarea atator obiective turistice. Mai apoi, puteti merge sa cinati la unul dintre restaurantele turcesti care prezinta si spectacole de dans, pentru a vedea cum arata un astfel de loc si a va bucura de atmosfera specifica. Tot aici veti descoperi si muzica turceasca originala si veti putea vedea si alte obiceiuri, in timp ce admirati viata obisnuita a localnicilor.
Orasul antic Laodicea este o destinatie neaparata a tuturor celor care se afla in vacanta n Turcia. Daca veti opta pentru un ghid experimentat, va veti bucura de unele dintre cele mai frumoase povesti si magini pe care le putet auzi in aceasta tara, ce nu va vor lasa sa va plictisiti nici macar o secunda. In ceea ce priveste relaxarea, Fethiye este un loc care, prn peisajul sau, indeamna la meditatie si eliberare spirituala, astfel incat este indicat pentru a va petrece ultimele zile din concediu.