NLP si fobiile. Poate vindeca NLP fobia?

Expertii au pareri diferite cand vine vorba de originea fobiilor. Unii psihologi sunt de parere ca fobiile sunt un rezultat al traumelor, pe cand altii cred ca fobiile sunt un raspuns invatat. Indiferent care ar fi fobiile cu care ne confruntam de-a lungul vietii ele pot fi vindecate si asta prin intermediul NLP (Programare Neuro-Lingvistica).

Tratarea rapida a fobiilor cu ajutorul NLP retraierea unei fobii sau traume, fara a experimenta incarcatura emotionala a evenimentului sau declansatorul fobiei. Aplicarea terapiei NLP pentru fobii trebuie sa aiba loc intr-un spatiu unde pacientul se simte in siguranta si in care terapeutul asista la intreg procesul pentru a-l sprijini in caz ca incepe sa-i fie teama. Astfel, va exista o disociere clara intre memorie si emotie, aparand o delimitare neta intre pacient si emotiile unei traume sau unui raspuns fobic. Disocierea dubla folosita in NLP este foarte usor de demonstrat daca ne gandim, de pilda, ca suntem la cinema (disocierea) si ne analizam pe noi insine, in timp ce ne privim pe noi insine pe ecranul mare al cinematografului (dubla disociere). MECANISMUL DUBLEI DISOCIERI Dubla disociere prezenta in cadrul tehnicilor NLP, este mai usor de reperat daca urmarim evenimentele de mai jos: Identifica cand anume ai un raspuns fobic la un stimul sau trauma sau eveniment marcant din trecut si impuneti ca vrei sa scapi de fobie. Aminteste-ti ca erai in siguranta inainte si dupa evenimentul traumatic. Imagineaza-ti ca te afli la cinema si te uiti la tine pe un ecran mic in alb si negru. Acum imagineaza-ti ca te dedublezi si nu mai esti TU cel din scaunul de la cineam, ci proiectia ta. Acum esti proiectia care se uita la tine, cel din scaunul de cinema, cel care urmareste filmul despre sine. Deruleaza filmul in alb si negru cu tine inainte de experienta traumatica, cand erai in siguranta, si dupa experienta, cand iarasi erai in siguranta. Acum pune Pauza la film sau fa ecranul complet alb. Acum condu proiectia ta din scaunul de privitor chiar la finalul filmului. Deruleaza filmul inapoi, rapid, iar filmul va fi colorat pret de cateva secunde, tocmai pana la inceput cand iarasi erai in siguranta. La final, gandeste-te la viitor si proiecteaza-te undeva in viitor, testand un timp imaginar cand ai experimentat raspunsul fobic.

Desi e un pic cam ciudata, dubla disociere chiar functioneaza si e utilizata adesea in timpul cursurilor si seminariilor oferite de http://www.nlpdiscovery.ro, cei mai buni in domeniul NLP, rezultatele fiind unele excelente, garantate de Echipa NLPDiscovery. Pentru a va convinge cat de important e NLP pentru dvs. aveti la dispozitie pagina www.nlpdiscovery.ro/testimoniale-clienti/, unde oameni care au urmat cursurile si seminariile organizate de Echipa NLPDiscovery isi impartasesc opiniile despre eficienta sesiunilor la care au luat parte de-a lungul timpului.